Huiswijn bestaat niet meer!

Het begrip/fenomeen huiswijn is verleden tijd.

De gast is zich steeds meer bewust van zijn of haar smaak en voorkeuren. Er kan gekozen worden tussen minstens 4 bieren van de tap en daarnaast minimaal 20 verschillende bieren in uitlopende smaken van het liefst lokale ambachtelijke brouwers.

Het aanbieden van 4 soorten open wijn, wit - rosé - rood en zoet past niet meer bij de wensen van je gasten. Huiswijn bestaat en kan niet meer.

Betekent dit dat je als horecabedrijf nu 30 wijnen per glas moet gaan schenken en een wijnboek moet gaan samenstellen in plaats van de wijnkaart op een a4'tje?

WeLoveWine - Huiswijn

Nee, het is de kunst je gasten een keuze te bieden uit een selectie open wijnen per soort met daarnaast een compacte kaart met mooie wijnen per fles. Deze selectie kan en mag zeker de visie en stijl van het horeca concept volgen. Belangrijk is dat je met de selectie open wijn een zo breed mogelijk spectrum aan smaken bedient.

Tips:

  • Open wijnen

Zorg ervoor dat er minimaal 3 wijnen per soort (rood/wit/rosé) per glas verkrijgbaar zijn. Kies hiervoor een stijl met een sterk verschil. Bijvoorbeeld fris, elegant en vol.

  • Menukaart

Koppel 1 of 2 van de open wijnen aan elk gerecht zodat gasten direct kunnen zien welke wijn bij zijn of haar gerecht past. Gasten nemen vaak deze suggestie over, hiermee ontzorg je ook je personeel.

  • Prijsbeleid

Kies voor de wijnen niet voor de goedkoopste opties. Als gasten een glas wijn bestelt en deze bevalt is de kans groot dat ze een tweede glas bestellen. 

  • Visueel

Door een koeler op de bar te zetten met de beschikbare witte wijnen zien de gasten dat er keuze is. Gasten kunnen zelf kiezen of kunnen wat proeven om een keuze te maken.

Door een goede selectie aan wijnen per glas te bieden en pro-actief wijn-spijs suggesties te geven, is gebleken dat de wijnomzet met minimaal 25% stijgt. Ook de marges worden groter doordat meer gasten voor betere wijnen kiezen.

Mail ons gerust voor hulp bij het samenstellen van de wijnselectie.

WeLoveWine